Logo CareOké Orthomoleculaire Therapie

Appel met contactgegevens CareOké

Orthomoleculaire geneeskunde

Welke voeding moeten wij als mens gebruiken? Wat zijn de correcte hoeveelheden van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen? En van andere substanties die natuurlijk zijn voor ons lichaam? De orthomoleculaire geneeskunde is een vakgebied dat zich met die vraag bezig houdt.

Orthomoleculaire geneeswijze is dus de praktijk van het voorkomen en behandelen van ziekten. Met behulp van een optimale hoeveelheid vitamines en natuurlijke voedingstoffen. Die de weerstand verhoogt, en de klachten vermindert of verhelpt.

Orthomoleculair = de juiste of correcte moleculen

  • Orthos, het Griekse woord voor correct of juist.
  • Moleculair, staat voor moleculen, de simpelste structuur dat het karakter weergeeft van een samenstelling (voor het eerst gebruikt in 1968 door Professor Linus Pauling). 

Samengevoegd betekent dit dus de juiste moleculen. Praktisch betekent het 'de kennis van waar het menselijk lichaam van gemaakt is'. En welke voeding er nodig is om dit lichaam optimaal te voeden. Om zo alle functies die het lichaam moet uitvoeren goed te kunnen vervullen.

Lees meer:
- De rol van voeding
- Voeding geeft niet genoeg
- Tekorten bij voedselWilt u meer weten over orthomoleculaire therapie? Wilt u weten wat het voor ú kan betekenen? Neem dan gewoon eens vrijblijvend contact met me op.

Contact opnemen »

CareOké Orthomoleculaire Therapie
Holterberglaan 2a
5628 DD Eindhoven
06 - 418 05 017
info@careoke.nl

Bent u in Spanje, bel dan Altea (Alicante) 677 777 376

CareOké is als orthomoleculair therapeut werkzaam in Eindhoven en in Altea (Alicante, Spanje).

Gezondheidsklachten | Orthomoleculaire geneeskunde | Tarieven | Over CareOké | Contact opnemen